S-a incheiat sesiunea de depunere a proiectelor pentru programul MICROINDUSTRIALIZARE 2018. De patru ori mai multi doritori decat numarul proiectelor eligibile!

Conform datelor centralizate la terminarea sesiunii de depunere online a proiectelor pe site-ul oficial al autoritatii finantatoare, din 13 august si pana la sfarsitul zilei de 29 a acestei luni s-au inscris 606 antreprenori dornici sa obtina sprijinul financiar al statului pentru dezvoltarea afacerii pe care o conduc. Asta inseamna ca, la un prag maximal de 450.000 lei / proiect, au fost de patru ori mai multi doritori decat bugetul alocat pentru sesiunea din acest an.

Asa cum Echipa ADAL CONSULT estimase inca dinainte de inceperea sesiunii, s-a ajuns astfel la necesitatea obtinerii unui punctaj minim de 100 de puncte, presupunand atingerea maximului la fiecare dintre criteriile de evaluare din grila oficiala:

Grila Punctaj microindustrializare 2018

Automat, asa cum realist afirmasem, pentru calificare, contributia proprie a solicitantului a trebuit sa fie de cel putin 25% din valoarea totala a proiectului depus spre evaluare, adica mult peste cei 10% promovati cu insistenta de catre autoritati, care afirmau “Alocaţia financiară nerambursabilă (AFN) pentru firmele selectate va fi de maximum 450.000 de lei pe beneficiar. Suma va acoperi cel mult  90% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, în limita valorilor maxime prevăzute pentru fiecare cheltuială eligibilă.”.

Una peste alta, partea care trebuie apreciata este ca, prin implementarea programului in acest an, 165 de oameni de afaceri se vor bucura de o sustinere consistenta din partea statului roman pentru dezvoltarea propriului business.