Ministrul Stefan Radu Oprea anunta ca Guvernul lucreaza la Ordonanta de Urgenta pentru ediţia 2018 a programului Start-up Nation!

strPotrivit agentiei de presa Mediafaxministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Stefan Radu Oprea, a declarat:

Acum lucram la Ordonanta de Urgenta pentru editia Startup 2018. Cred ca saptamana viitoare va fi in transparenta, apoi urmeaza avizarea, hotararea – adoptarea ei in Guvern, apoi, desigur, publicarea procedurilor si intrarea in normalitate a acestui program”, a declarat ministrul.

In privinta inceperii programului Start-up Nation 2018, ministrul a precizat ca aplicatiile vor putea fi depuse „cu certitudine in aceasta toamna. Lucrurile s-ar fi intamplat mai repede daca rectificarea bugetara ar fi fost la timp, pentru ca avem toate acele credite de angajament pe care deja le-am obtinut, sunt in bugetul nostru, le-am fi avut mai devreme, insa aceasta etapa a fost depasita, zic eu si intram in normalitate cu Start-up Nation 2018. In aceasta toamna va fi lansata aplicatia. Pot sa spun, www.imm.gov.ro este site-ul unde vor gasi toate aceste informatii”, a mai adaugat Stefan Radu Oprea.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri a mai mentionat ca 21.000 de locuri de munca vor fi generate prin Start-up Nation, din care 16.000 sunt pentru grupurile tinta – tineri absolventi, someri, persoane cu dizabilitati – insa cifrele nu sunt incurajatoare, deoarece din punct de vedere antreprenorial, Romania se afla pe ultimul loc in Uniunea Europeana.